Wat doen we?

Coaching

Voor volwassenen biedt Mimosa ondersteuning en coaching op alle vlakken. Belangrijk is ontdekken van je eigen kracht en daar weer verder mee te kunnen. Dit doen we afgestemd op ieders individuele wensen en behoeften.

Voor kinderen biedt Mimosa oplossingsgerichte begeleiding en ondersteuning bij opvoedvragen, gedragsproblematiek, omgangsproblematiek en ontwikkelingsachterstand van kinderen en jongeren. 

Belangrijk is:
  • je bewust te worden van wat je beweegt,
  • relatie te ervaren tussen je actie en jouw resultaat,
  • te ervaren hoe je in het hier en nu in het leven staat en om vanuit die ervaring nieuwe keuzes te maken,
  • balans te vinden tussen jouw denken, voelen en doen,
  • te ervaren dat je meer kan dan je denkt,
  • te merken dat nieuwe positieve ervaringen energie, plezier en zelfvertrouwen geven.

Allereerst is er een intake. Wat is de situatie nu, waar wordt tegenaan gelopen en wat wil je bereiken? Samen krijgen we dan zicht op waar de hulpvraag ligt. Daarna bepalen we samen waar de behoefte ligt en wat de frequentie is. Je blijft altijd regiehouder van je eigen proces. 

Coaching is geen therapie en stelt geen diagnose.

Advies

Mimosa biedt ondersteuning bij het aanvragen van zowel zorg in natura als pgb. Daarnaast bieden wij ook ondersteuning op school, de werkplek of het vinden van een juiste school, werk of dagbesteding. 

Soms is het moeilijk om in een wirwar van wegen de goede weg te vinden naar zorg. Mimosa kijkt graag met u mee. 

Ook kunt u bij Mimosa terecht met vragen en/of ondersteuning bij omgangsproblematiek. Mimosa kan ook de onafhankelijke stem zijn die uw kind nodig heeft.